Fit for Defence

Fit for Defence: voor iedereen die aan zijn of haar kracht, conditie en zelfverdediging wil werken in een ontspannen sfeer
Kom voor een proefles

Hard sporten op je eigen niveau en leeftijd

Fit for Defence is letterlijk fit blijven om jezelf te kunnen verdedigen. Er wordt hard gesport op eenieders niveau, of je nu al jaren vechtsporten hebt beoefent of net begint met sporten. De les starten we met een gevarieerde warming up gevolgd door verschillende vechtsport en zelfverdedigingstechnieken uit Taekwon-do, Taiboxen en Krav Maga. Tussendoor en aan het einde van de les wordt de hartslag flink hoog gehouden en wordt je fysiek uitgedaagd het maximale uit jezelf te halen.

Lichaamsgewicht training

Kettlebells

Springtouwen

Suspension trainers

Trap en stootkussens

Verzwaarde touwen

Halters

Trainen op muziek

minuten hard sporten

verbrande calorieën gemiddeld

%

naverbranding

self defence thema's per les

Tijdens de lessen gaan we:

Cardio en kracht trainen

Om uithoudingsvermogen te verbeteren en calorieën te verbranden en om de kracht in heel het lichaam te verbeteren en naverbranding na te training te realiseren.

 

 

 

Circuit training

Het circuit is bijna iedere week een vast onderdeel van de FFD les. Op verschillende stations train je verschillende spiergroepen of conditie. Op de achtergrond klinkt muziek om je nog harder te laten werken.

Aanvalstechnieken

Aanvalstechnieken zijn een onmisbaar onderdeel van zelfverdediging. Onder aanvalstechnieken verstaan we bijvoorbeeld trappen, stoten, ellebogen, knieën, enz.

Zelfverdedigingsoefeningen

Onder zelfverdedigingsoefeningen verstaan we blokkeringen, bevrijdingen, bedreigingen maar ook valbreken, opsta technieken en verdedigingen tegen diverse soorten wapens.

Trainen op muziek

Op aansporende muziek train je nog harder en worden je gedachten verzet

 

 

Blokje buikje

De ultieme buikspier oefeningen aan het einde van de les. Tijdens deze 5 minuten nemen we de buikspieren aardig te grazen zodat je spieren flink in vorm komen.

 

Join the club!

“Ik train nu zo’n 8 jaar bij Ma-Ryuk en sinds 3 jaar doe ik ook mee met Fit for Defence. Ik leer hier op een andere manier naar vechtsport kijken en lichamelijk ben ik er met sprongen op vooruit gegaan.”

Roland

beoefent taekwon-do en FFD

“Fit for Defense is leuk, ontspannen en vooral ook hard trainen. Soms liggen we in een deuk van het lachen onder die trainingen. Aan het eind van de avond ben ik kapot maar voldaan”.

Monique

“Taekwon-do en Fit for Defence hebben me lichamelijk echt stukken verbeterd. Ik ben leniger, sterker, heb meer conditie en als fitnessinstructeur zie ik dat hier alle spieren aan bod komen”.

Sjors

Beoefent taekwon-do en is Fitness instructeur

Klaar om mee te komen trainen?

Loop gerust binnen tijdens onze trainingsuren om te kijken, vragen te stellen of mee te doen met een training.