22
okt 11
Laatst aangepast op 30 november 2011

Herfsttraining

Zaterdag 22 oktober heeft Ma-Ryuk Gennep een herfsttraining georganiseerd voor haar leden. In totaal waren we met 16 deelnemers op deze frisse, maar zonnige zaterdag ochtend. We verzamelden om 9 uur op de parkeerplaats van de Ratel waar we nadat we compleet waren aan zijn gerend naar het bos op de hei in Gennep.

Bij de ingang van het bos begon het eerste deel van de warming up door Wouter. Jumping jacks, Burpies en wat conditieoefeningen zorgden ervoor dat we direct warm waren. Daarna moesten de deelnemers de rood witte lintjes volgen tot aan de volgende plek voor oefeningen, daar begon deel 2 van de warming up. We begonnen met losstoten wat volgde met tikken op de schouders en knieën en daarna een lichte, kort durende stretch om weer zo warm mogelijk te blijven. na het volgen van de lintjes stond een intensieve kussen training in los zand op het programma. Bram verzorgde dit onderdeel en zorgde ervoor dat niemand stil stond. Vervolgens zijn we naar de laatste stop voor de pauzeplek gegaan waar we tuls en stapssparring hebben behandeld. Zoals iedereen heeft ervaren is het toch heel anders trainen op een plek en ondergrond die je niet kent. Na de pauze met drinken en fruit zijn we het oude NATO kamp opgegaan, wat sinds een tijdje open is voor iedereen. In de ochtendzon heeft Bram een aantal hele mooie sparringscombinaties behandeld. Als voorbereiding op de komende toernooien was dit erg nuttig. Daarbij was het leuk een keer in "normale kleding" te trainen op een onbekend terrein.

We hebben de training afgesloten met een klassiek bosspel: levend stratego. Er werden twee teams gemaakt waarbij Bram team blauw en Eric team rood aanvoerde. De vlaggen van ieder team werden verstopt en er werd gestreden tussen sergeanten, luitenanten, mineurs, bommen, spionnen en nog veel meer! Het stratego spel was heel spannend. Na een ronde van 20 minuten vond team blauw de rode vlag. De tweede ronde maakte team rood een goede comeback door na 5 minuten al de vlag te pakken te hebben. Ronde drie werd de beslissende ronde en na 20 minuten en heel wat "inside information" vond team blauw en rode vlag. 2-1 voor team blauw dus. Goed gedaan iedereen!

Na al deze oefeningen, parcours, techniek, sparring en het eindspel ging iedereen naar huis. Ma-Ryuk wil iedereen die heeft deelgenomen bedanken voor de inzet!

In het multimedia gedeelte kun je de foto's (met dank aan de fotograaf Eric Meurs) van deze geweldige dag terugvinden.

MA-RYUK!!!

Meer foto's zijn te vinden in het multimedia gedeelte