16
aug 11
Laatst aangepast op 16 augustus 2011

De weg naar succes

 

Auteurs: Willem Janssen en Paul van Beersum

Over Taekwon-Do zijn al vele boeken verschenen. Plaatjesboeken, theoretische boeken, boeken van de grondlegger en boeken van zijn volgelingen.
Voorliggend boek is een waardevolle aanvulling daarop. Waardevol omdat het enerzijds een gestructureerde handleiding biedt aan iedereen die op weg is naar de 1e dan in Taekwon-Do. Anderzijds omdat het een modern en sprekend naslagwerk is voor iedereen die deze graad al heeft behaald of voor liefhebbers van martial arts die graag wat meer willen weten over De weg van de voet en de vuist. Kortom het boek is een bron van kennis voor iedereen, maar in het bijzonder voor serieuze Taekwon-Do studenten en -leraren.

Het boek is daarmee een enorme sprong voorwaarts in de literatuur over vechtsport en vechtkunst. Ook voor de niet-Taekwon-Doin biedt dit boek namelijk veel leerstof. Het geeft met talloze hedendaagse instructiefoto’s en illustraties in kleur de fijne kneepjes van de vechtkunst weer en beschrijft in het eerste deel op een eenvoudige manier de totstandkoming en de essentie van de kunst.

Dit boek is een absolute must-have voor de serieuze student en een aanrader voor de beoefenaars van andere martial arts, als verdieping op de ‘eigen’ kunst. Dit boek wordt sterk aangeraden door de hoofdleraren van Ma-Ryuk. Het biedt een uitstekende mogelijkheid je te verdiepen in alle basis facetten van Taekwon-do.