Over Taekwondo de Koreaanse vechtsport

Voor WIE?Is Taekwon-do wat voor jou?

Waar Op welke locatie trainen we

Lid worden Hoe meld ik mij aan

Voor WIE?

Voor Wie is Taekwon-do?

Voor wie is Taekwon-do?

Taekwon-do is een vorm van ongewapend gevecht waarbij voornamelijk de hand en voet wordt gebruikt als middel jezelf te kunnen verdedigen. Taekwon-do is ontstaan uit verschillende eeuwenoude stijlen waarbij de naam Taekwon-do is verzonnen door Generaal Choi Hong Hi in 1955. Deze generaal vondt het nodig om zijn manschappen beter klaar te maken voor het ongewapende gevecht door verschillende stijlen van oosterse vechtsport samen te voegen. Taekwon-do legt veel accenten op de ontwikkeling van de traptechnieken, beweeglijkheid en aaneenschakeling van diverse technieken. Echter, de manier vanuit de geschiedenis geeft ook een significante rol aan het gebruik van de vuisten.

Taekwon-do bij Ma-Ryuk Gennep houdt de stijl aan zoals deze in het leger door generaal Choi Hong Hi ontworpen is. Belangrijk is dat Taekwon-do bij Ma-Ryuk door iedereen beoefend kan worden, of je nou recreatief of prestatiegericht wil trainen .

Taekwondo is een beleefde sport, die gebruikt maakt van zogenaamde Tenets:

  1. Hoffelijkheid: Beleefd zijn tegen elkaar, respect tonen voor de leraar en voor mensen die ouder zijn dan jezelf;
  2. Integriteit: Eerlijk en oprecht zijn;
  3. Doorzettingsvermogen: Tonen en ontwikkelen;
  4. Zelfbeheersing: Zowel binnen als buiten de Dojang;
  5. Geestkracht: Inzet voor vrede en rechtvaardigheid en niet laten afschrikken;
  6. Concentratie: Concentratie van spieren, balans, beheersing, ademhaling en massa en snelheid

 

Taekwon-do is voor iedereen die zich kan vinden in de verschillende Tenets en zichzelf lichamelijk en geestelijk wil ontwikkelen.

Taekwon-do voor jeugd

Voor kinderen van 5 tot 11 jaar is Taekwon-do bedoelt om nieuwe motorische vaardigheden te ontwikkelen en bestaande motorische vaardigheden te verscherpen. Hierbij richten we ons op lichaamsbeweging en Taekwon-do als spelvorm in een vaste structuur. Discipline en concentratie wordt bij de jeugd geleidelijk aan ingevoerd . Één van de belangrijkste aspecten binnen Taekwon-do voor de jeugd is het ontwikkelen van het lichaam en het creëren van weerbaarheid. Daarnaast is er ook in hoge mate aandacht voor een doorstroom naar de juniorengroep, wanneer ze daar klaar voor zijn.

Voor een proefles of meer informatie, twijfel niet en neem contact op met de secretaris.

Wij bieden proeflessen aan om een beter beeld te krijgen van wat Taekwon-do beoefenen inhoud. U kunt voor een klein bedrag een paar keer meetrainen in de seniorengroep. De jeugdgroep bestaat uit zowel jongens als meisjes die Taekwon-do op een leuke, recreatieve en naar wens intensieve manier beoefenen.

Klik hier voor meer informatie

Taekwon-do voor junioren

Voor kinderen vanaf 11 jaar tot 18 jaar is Taekwondo een intensieve sport. Taekwon-do is een combinatie van conditie, kracht, snelheid, souplesse, lenigheid en en mentale weerbaarheid. Er ligt veel nadruk op gedisciplineerd trainen om er voor te zorgen dat snel vooruitgang wordt geboekt. Ma-ryuk Gennep streeft naar goed opgeleide Taekwon-doins die hun behaalde graad meer dan waard zijn. Taekwon-do bij Ma-ryuk is allround Taekwon-do wat betekend een combinatie van techniek, sparren, zelf verdediging en dat alles verpakt in een intensieve mix van kracht en conditietraining.

Voor een proefles of meer informatie, twijfel niet en neem contact op met de secretaris.

Wij bieden proeflessen aan om een beter beeld te krijgen van wat Taekwon-do beoefenen inhoud. U kunt voor een klein bedrag een paar keer meetrainen in de juniorengroep. De juniorengroep bestaat uit zowel jongens als meisjes die Taekwon-do op een leuke, recreatieve en naar wens intensieve manier beoefenen.

Klik hier voor meer informatie

 

Taekwon-do voor senioren

Voor volwassenen (18+) biedt Ma-ryuk Gennep Taekwon-do aan als lichaamsbeweging, het krijgen en behouden van fitheid en het verkrijgen van weerbaarheid. Taekwondo wordt verwerkt in situaties waarin u uw zelf moet verdedigen tegen bedreigende situaties. De nadruk ligt niet op competitie of prestatiegericht Taekwon-do maar op trainen op een fijne doch intensieve manier. Vooruitgang wordt geboekt aan de hand van graduaties wanneer dat wordt geambieerd, maar dit is totaal geen verplichting of verwachting. Trainen bij Ma-ryuk Gennep betekend mentale en lichamelijke fitheid en weerbaarheid.

Voor een proeflessen of meer informatie, twijfel niet en neem contact op met de secretaris.

Wij bieden proeflessen aan om een beter beeld te krijgen van wat Taekwon-do beoefenen inhoud. U kunt voor een klein bedrag een paar keer meetrainen in de seniorengroep. De seniorengroep bestaat uit zowel mannen als vrouwen die Taekwon-do op een leuke, recreatieve en naar wens intensieve manier beoefenen.

Klik hier voor meer informatie

Trainingstijden

 ZaterdagWoensdag
Jeugd09:00u - 10:15u 
Junioren10:30u - 12:00u19:00u - 20:30u
Senioren 20:30u - 22:00u